Voordat eindelijk de grote dag is aangekomen en het tijd is om het heugelijke nieuws van je bruiloft te delen met mensen, dan moeten er aankondigingen verzonden worden. Trouwaankondigingen zijn van dien aard dat er de uiterste zorg moet worden betracht wat betreft  de woordkeuze. 

Huwelijksuitnodigingen

Trouwaankondigingen vallen niet te verwarren met huwelijksuitnodigingen. Huwelijksaankondigingskaarten worden verzonden aan mensen die niet in staat zijn om de bruiloft bij te wonen of die niet worden uitgenodigd.

 

Soms zijn bruiloften intieme zaken en worden er niet veel gasten verwacht of uitgenodigd. Een huwelijksaankondiging wordt dan gebruikt om het nieuws van je bruiloft met mensen te delen. Deze groep mensen omvat meestal collega’s en verre familieleden.

 

De bruiloft etiquette vereist een aantal zaken zoals de vermelding van de volledige namen, huwelijksdatum en de locatie. Dit is min of meer verplicht in je trouwkaart. Wanneer je na het huwelijk naar een nieuw huis gaat, dan kun je deze kans gebruiken om je bruiloft aan te kondigen en tegelijkertijd mensen te informeren over je adreswijziging.

 

Je kunt trouwkaarten sturen die je zelf maakt, schrijft en decoreert. 

Voor informele kaarten kun je ook een geschikt huwelijksgedicht of een couplet gebruiken. Je kunt dit wijzigen door de naam van jezelf en je partner in het couplet op te nemen.

 

Voor het maken van je eigen kaarten, kun je kant-en-klare kaartsjablonen gebruiken. Aangepaste bedrukte kaarten zijn ook beschikbaar op de markt en zullen je veel tijd besparen. 

 

Extra kaarten

Soms worden extra kaarten verzonden nadat het paar terugkeert van huwelijksreis. Sommige mensen mogen zelfs een huwelijksgeschenk sturen bij het ontvangen van een aankondigingskaart. Het is echter niet verplicht voor de ontvanger om dit te doen.

 

Als je al getrouwd bent en de kaarten van het huwelijksaankondigingen na het grote evenement verzendt, dan dient dit binnen een paar weken na de bruiloft te gebeuren..

 

Vergeet niet dat je je aankondigingskaart kunt personaliseren met foto’s van je huwelijksceremonie. Omdat de meeste mensen die je kaarten stuurt waarschijnlijk de werkelijke ceremonie niet bij zullen wonen, zullen ze dol zijn op het delen van de prachtige herinneringen die op de trouwdag werden vastgelegd.

 

Verzenden

De beste tijd om de kaarten te verzenden, is wanneer je een duidelijk idee hebt over alle trouwfestiviteiten en wanneer ze min of meer vastgesteld zijn. Zelfs als niet al je huwelijksplannen zijn afgerond, dan zullen gasten de vroegtijdige waarschuwing nog steeds waarderen. Hierdoor kunnen ze een eigen planning maken en accommodatie kunnen regelen, zoals een vrije dag op het werk aanvragen.

 

De aankondigingen dienen rond de 4 tot 6 maanden voor de bruiloft verzonden te worden. 

Afhankelijk van de bruiloft is het gebruikelijke om bruiloftsuitnodigingen 6-8 weken voor de bruiloft te verzenden. 

 

Bruiloften zijn één van de belangrijkste dagen van je leven, dus je wilt ervoor zorgen dat vrienden en familie worden uitgenodigd om je grote dag te delen. Het verzenden van gepersonaliseerde huwelijksuitnodigingen betekent dat je de gasten kunt plezieren met je bruiloftsthema en foto’s. Zorg ervoor dat je huwelijksuitnodigingen en aankondigingen correct zijn uitgevoerd, omdat ze ook dienen als herinnering.