Wil je graag een dagje uit, maar vind je het belangrijk dat het een duurzame keuze is? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je tips voor duurzame uitjes en kinderfeestjes in Zwolle.

Duurzamer racen

Ben je gek op karten, maar vind je al die uitlaatgassen zonde? Dan is er gelukkig een oplossing. Tegenwoordig kan je namelijk elektrische karten in Zwolle. Dit kan je doen bij  Kobalt. Door elektrisch te karten kan je lekker racen zonder dat jij je schuldig hoeft te voelen. Naast karten bij Kobalt Zwolle kan je VR activiteiten doen. Kan je niet kiezen? Maak dan gebruik van een arrangement voor VR en karten met korting. Je kunt bij Kobalt tevens je vrijgezellenfeest of een kinderfeestje organiseren. Heb je erg honger of dorst na het karten? Dan kan je terecht bij de foodtruck voor verschillende hapjes, zoals hamburgers en patat.

Keuze qua restaurant

Door te letten op je keuzes bij een restaurant kan je duurzamer uit eten gaan. Het meest duurzaam is om te kiezen voor een veganistisch of een vegetarisch restaurant. Je kunt ook een veganistische of vegetarische keuze maken in een normaal restaurant. Plantaardige voeding heeft een minder grote belasting op het milieu. Wil je toch graag vlees eten? Dan zijn er nog andere manieren om duurzaam te eten. Eet bijvoorbeeld alleen wat je echt nodig hebt. Als je niet veel honger hebt is het zonde om een 3-gangenmenu te bestellen. Dan is de kans groot dat je niet alles op eet en dit moet weg worden gekocht. Tevens kan je kiezen voor een restaurant dat gebruik maakt van lokale producenten. Doordat de producten bij lokale producenten minder ver hoeven te reizen is dit minder slecht voor het milieu.

Maak een wandeling

Maak een wandeling om te genieten van de mooie natuur die we in Nederland hebben. Voor tijdens de wandeling kan je duurzame voeding meenemen, zoals fruit of (ongezouten) noten. Ook lekker voor tijdens het wandelen is een kopje koffie met amandel- of havermelk. In Nederland zijn er veel diverse wandelroutes die je kunt bewandelen. Bezoek eens een nationaal park, een van de vele stranden of bossen van Nederland. Op het internet kan je diverse wandelroutes vinden. In bosgebieden wordt de wandelroute voor je weergegeven, waardoor je dit niet van tevoren hoeft uit te zoeken. Je kunt ook kiezen uit speciale verschillende wandelingen, zoals wildplukwandelingen, stiltewandelingen of wadlopen.

Zoals je ziet kan je al door kleine keuzes maken duurzamer leven. Zo kan je zonder schuldgevoel genieten van een dagje uit.