Dat jongeren meer moeten bewegen is algemeen bekend. Voetbal en hockey zijn al sinds jaar en dag bekende populaire sporten onder jongeren. Toch zien we een kanteling aan komen. Social Media heeft hier een belangrijke invloed op. Jongeren zien hun rolmodellen bepaalde sport doen en willen dit ook na doen. Of ze willen juist op hun ideaalbeeld lijken. Welke sporten zijn in opkomst?

Padel

Padel is een relatief jonge sport. Deze racketsport kan zowel buiten als binnen gespeeld worden en wordt gespeeld in een “glazen kooi”. Padel lijk een combinatie van tennis en squash te zijn. Je speelt het twee tegen twee en hebt een klein hard racket. Padel is makkelijk te leren, zeker als je al wat balgevoel hebt. Je kan het in competitievorm, toernooivorm of gewoon met vrienden spelen. Een laagdrempelige sport voor jong en oud.

Fitness

Steeds meer jongeren gaan fitnessen. Niet allemaal in de sportschool maar ook thuis via YouTube tutorials. Zo proberen ze bepaalde spiergroepen extra te trainen om nog meer op hun idol te lijken.

Skateboarden

Skateboarden is weer terug van weg geweest. Naast dat gemeentes mooie banen aanleggen, zijn er ook verschillende plaatsen met indoor skatebanen. Ideaal voor de wintermaanden. Deze community groeit steeds meer. Zo zijn er ook steeds meer particuliere die eigen skatevoorzieningen aanleggen en daarvoor eigen skate ramps met skatelite maken.

Calisthenics

Deze sport komt overgewaaid uit Amerika en is ook door middel van Social Media richting ons land gekomen. Om Calisthenics uit te oefenen heb je wel echt ijzeren discipline nodig en is zeker niet voor iedereen weggelegd. Eén van de bekende oefeningen is de Human Flag. Je spant al je spieren aan om vervolgens, als een vlag, horizontaal aan een paal te hangen. Om dit ook daadwerkelijk te kunnen moet je heel veel trainen. Training en de juiste voeding is hiervoor belangrijk.