Sinterklaas is alweer bijna in het land, dus het jaarlijkse heerlijk avondje nadert ook weer met rasse schreden. De supermarkten liggen dus alweer vol met pepernoten, chocoladeletters en andere ongezonde lekkernijen die ieder jaar tijdens de Sinterklaasdagen worden geconsumeerd. Het aanbod is gigantisch, dus welk snoep moet je nou kopen om lekker tijdens Sinterklaasavond met je familie of vrienden op te eten? Met deze vier soorten snoepgoed sla je in elk geval nooit een slecht figuur.

1.     Pepernoten (of kruidnoten)

Pepernoten zijn misschien wel de populairste soort snoepgoed die we eten tijdens de Sinterklaasperiode. Althans, eigenlijk is de juiste naam van de krokante halfronde brosse koekjes die we massaal eten kruidnoten. Ze worden gemaakt van uit tarwebloem bestaand deeg, suiker en speculaaskruiden. Dit zorgt voor een heerlijke knapperige lekkernij. Naast de traditionele kruidnoten kun je tegenwoordig allerlei exotische smaken proberen. De bekendste soort is de chocoladepepernoot, maar er zijn ook varianten met een karamel zeezout- of truffelsmaak.

2.     Chocoladeletters

Zeg je Sinterklaas, dan zeg je chocoladeletters. Ook dit snoepgoed is niet aan te slepen tijdens de Sinterklaasdagen. Het leuke aan chocoladeletters is natuurlijk dat ze in alle letters van het alfabet verkrijgbaar zijn. Zo kun je iedereen altijd een persoonlijk cadeau geven. Chocoladeletters zijn traditiegetrouw te koop in de smaken puur, wit en melk, maar wist je dat er ook steeds meer speciale smaken zijn? Chocoladeletters met alcohol beginnen bijvoorbeeld een echte hype te worden. Zo is het tegenwoordig mogelijk een letter te bestellen met een Flügel, Baileys, Licor 43 of Champagnesmaak. Daar wordt pakjesavond pas gezellig van!

3.     Marsepein

Zoet, zoeter, zoetst: dat is waar Sinterklaas toch ook wel om draait. Wat dat betreft zit je met marsepein wel goed. Dit snoepgoed wordt gemaakt van gemalen amandelen en suiker, waardoor het een heerlijke lekkernij is voor iedere zoetekauw. Marsepein is verkrijgbaar in allerlei leuke figuren, zoals Sinterklaas en Zwarte Piet.

4.     Taaitaai

Taaitaai is een enigszins atypische snack voor bij de Sinterklaasdagen. Het is namelijk nogal taai, en wie houdt er nou van taai eten? Toch blijft dit snoepgoed ieder jaar populair. De reden voor de taaiheid van taaitaai ligt ver in het verleden: in de 17e eeuw werd het namelijk naar Nederland verscheept vanuit de Filipijnen. Doordat de reis zo lang was, was de taaitaai bij terugkomst helemaal taai geworden.